MEMÒRIA D’ACTIVITATS PER 2012 :

 

Durant l’any 2012 l’Associació Clorofil•la de Cubelles pot constatar que ha col•laborat a la construcció d’un entorn social millor mitjancant els seguents programes:

 

INCLOU-TE

 - Justícia Juvenil de la Generalitat de Catalunya: des del seu taller de Cubelles, l’associació Clorofil•la ha ofert un espai d’expressió a joves interns del Centre de Menors Oriol Badia de Guardiola de Font Rubí, per comencar un treball de desenvolupament personal i una preparació a l'integració social d’uns 74 joves per un total de 136 hores d’animació de tallers d’expressió creadora. Els joves han pogut sentir, imaginar, crear, realitzar-se i reconèixer-se ells mateixos dins d’un espai lliure de qualsevol judíci per així potenciar el procès creatiu, des del desenvolupament personal, mitjancant dinàmiques plàstiques, audio-visuals i de cant. El projecte ha finalitzat el mes de desembre 2012. Estem a l’espera de la subvenció demanada a Justícia juvenil de la Generalitat  i a Unnim  i a la Fundació Princep de Girona  per a la continuació. Mentres tant des de Clorofil•la seguim el projecte amb els nostres voluntaris.

- In Via: Clorofil•la ha proporcionat recolzament psicosocial i suport a projectes laborals i de vida a 65 dones per un total de 90 hores de tallers d’expressió creadora, d’autoestima i de mediació. Seguim oferint aquest espai a partir del mes de gener 2013, en els recursos de l’associació IN VIA

 

PARTICIPA

- Des de la seu de Cubelles l’associació Clorofil•la ha obert un espai creatiu polivalent on persones de totes les edats i col•lectius poden crear i expressar-se dins d'un espai on no és possible la comparació ni la competició i on el judíci no hi té cabuda.

Des del gener de 2012 han participat uns 85 cubellencs i cubellenques que han pogut gaudir d’un espai d'expressió i d'entercanvis socials

Tanmateix la nostra associació ha col•laborat amb les Ampes de Cubelles, concretament del Charlie Rivel, de Vora del Mar, de Mar i Cel i La Draga.

Seguim amb les col•laboracions amb les Ampes, les associacions de Cubelles, l'ajuntament de Cubelles (regidories benestar social, joventut i cultura)

 

CAPACITA-T

Estem col•laborant amb l’associació Sarau de Barcelona i amb la Residència St. Martí. Sumem esfoços per avançar i assolir objectius comuns com la lluita per la integració social i la construcció d’un entorn social millor.

De moment han participat 76 persones amb problemàtiques de salut mental i/o de discapacitat.

 

FORMA-T́:

Durant l’any 2012 hem format a 294 professionals dels àmbits seguents: educatiu, familiar, medico-social i cultural, centres penitenciaris i residències de salut mental.